DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,094.51 $
ETH 3,136.96 $
BİST 9,915.62

Yurt dışı hisse senetleri

Ekonomi 11
Yayınlama: 11 Aralık 2023 Pazartesi 22:02 Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 14:07 Kaynak: Hibya Haber Ajansı Editör: Aykut Taştaban
ads

Merck&Co hisseleri gelen haberlerle yeni bir yükselişe hazırlanıyor.

Yurt dışı hisse senetleri

Merck & Co. Inc.’e (MRK) bağlı Merck Hayvan Sağlığı, Pazartesi günü yaptığı duyuruda, Avrupa İlaç Ajansı'nın Veteriner Tıbbi Ürünler Komitesi (CVMP)'nin köpekler için BRAVECTO (fluralaner) 150 mg/ml toz ve enjeksiyonluk süspansiyon solventi için olumlu görüş yayınladığını duyurdu. Şirket, CVMP'nin, pire ve kenelerin tedavisi ve kalıcı öldürülmesi için 12 ay boyunca onay ürünü önerdiğini belirtti. CVMP'nin tavsiyesine dayanarak, Avrupa Komisyonu'nun, yılda bir kez enjekte edilebilen ilk ve tek pire ve kene ilacı olan BRAVECTO hakkında 2024 yılının ilk çeyreğinde Avrupa Birliği'nde pazarlama izni için bir karar vermesi bekleniyor. Avrupa Komisyonu'nun tavsiyeyi kabul etmesi durumunda, BRAVECTO'nun enjekte edilebilir formülasyonu bir veteriner tarafından veya onun gözetimi altında altı aylık ve daha büyük köpeklere ve yavru köpeklere uygulanmak üzere kullanılabilir.

Bristol Myers Squibb (BMY), kırmızı kan hücresi transfüzyonu gerektirebilecek düşük riskli miyelodisplastik sendromları (MDS) olan, eritropoezi (ESA) uyaran ajan kullanmamış hastalarda anemi tedavisinde Reblozyl ile epoetin alfayı karşılaştıran Faz 3 COMMANDS çalışmasının birincil analizinden elde edilen güncellenmiş sonuçları duyurdu. Bu veriler, 9-12 Aralık tarihleri arasında 2023 Amerikan Hematoloji Derneği Yıllık Toplantısında sözlü sunulmaktadır. COMMANDS sonuçları Avrupa Komisyonu ile birlikte inceleniyor ve Reblozyl'in, düzenli eritrosit transfüzyonu gerektirebilecek, çok düşük ile orta riskli MDS'li, daha önce ESA kullanmamış yetişkin hastalarda anemi tedavisinde kullanılması için Ağustos 2023'te Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi tarafından verilen öncelikli inceleme onayının temelini oluşturuyor.

Nike Inc. (NKE) şirket için piyasanın genelde pozitif olması ve giyim sektöründe tüketici harcamalarında artış eğiliminin devam etmesinin yanında Citigroup’un en son şirket için iyimser değerlendirmesi şirket hisselerini yukarı taşıdı. Citigroup, Nike Inc’e ilişkin değerlendirmesinde 2024 mali yılının 2 çeyreğinden 2025 mali yılana kadar brüt kar marjlarında iyileşme beklerken, 2024 yılında Paris Olimpiyatlarında yeniliklerin tanıtılmasının ve olimpiyatların şirket karlılığına pozitif etki etmesini bekliyor. Yine Nike’ın Çin’deki satışlarının hem benzerlerine göre hem de küresel konjonktüre göre beklenildiğinden iyi gitmesini de hisse için pozitif değerlendirdi.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı

İlk Yorumu Sen Yaz
code