DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,794.55 $
ETH 3,114.40 $
BİST 9,915.62

Hataylı mandalina üreticisine Nilüfer'den destek

YaşamYerelBursa 62
Yayınlama: 11 Aralık 2023 Pazartesi 15:53 Kaynak: Hibya Haber Ajansı Editör: Aykut Taştaban
ads

Deprem felaketinin doğurduğu olumsuz koşullar Hataylı üreticinin mandalinasının dallarda kalmasına neden oldu. Nilüfer Belediyesi’nin Hataylı yerel üreticilerden satın alarak Bursa halkına aracısız satışa sunduğu mandalinalar bir günde tükendi. Mandalina yüklenen yeni kamyonlar Bursa’ya doğru yola çıkmaya hazırlanıyor.

Hataylı mandalina üreticisine Nilüfer'den destek

Nilüfer Belediyesi'nden yardım eli

Deprem sonrası Hatay’ın Samandağ ilçesine pek çok destekte bulunan Bursa’nın Nilüfer Belediyesi bu sefer mandalina üreticilerine umut oldu. Nilüfer Belediyesi, Samandağ Belediyesi’nin iştiraki olan Sınırlı Sorumlu Samandağ İlçe Merkezi ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üreticilerinden ilk etapta yaklaşık 10 ton mandalina satın aldı. Ürünlerinin satılacağını öğrenen üreticiler de büyük heyecanla mandalinaları topladı. Üreticinin bahçeden toplayıp kamyona yüklediği mandalinalar doğrudan vatandaşa ulaşması için Bursa’ya getirildi. 

Göreve geldiklerinden bu yana her zaman tarıma destek olmak, toprağa küsen çiftçiyi yeniden toprakla barıştırmak için çalıştıklarını vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’de olduğu gibi Hataylı üreticinin de yanında olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Hataylı mandalina üreticisinin feryadına bir nebze de olsak cevap verebiliyorsak ne mutlu bize. Biz her zaman tarımsal üretimden yanayız. Üretimin öneminin farkında olan bir belediye olarak bu konuda çiftçiye elimizden gelen desteği sağlamaya çalışacağız. Ayrıca üreticiden aldığımız mandalinaları doğrudan halka sunarak aslında Bursalılara da Hatay’ın meşhur mandalinasına aracısız ulaşma imkanı sağladık.” 

Tonlarca mandalina bir günde satıldı

Hatay’dan Nilüfer’e ulaşan mandalinalar Bursa’da büyük ilgi gördü.  Nilüfer Belediyesi’nin girişimiyle Bursa’ya getirilen mandalinalar, üreticiden alıp doğrudan halka sağlıklı gıdalar ulaştıran Sınırlı Sorumlu Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) bünyesindeki Nilüfer Bostan Satış Noktalarında satışa sunuldu. Konuya duyarlı olan akademik odalar, iş insanları, sivil toplum örgütleri ve sendikalar Samandağlı mandalina üreticilerine destek amacıyla toplu alım yaptılar. Büyük ilgi gören mandalinalar bir günde tükenirken, yeni kamyonların yola çıkması için çalışmalar başladı. Doğrudan üreticiden gelen mandalinaya ulaşan Bursalılar, dolaylı da olsa depremzedelere yardım ettikleri için memnun. 

“Belediyelerden destek bekliyoruz”

Nilüfer Belediyesi’nin verdiği desteğin kendilerine umut olduğunu söyleyen üreticilerin beklentisi, bu desteğin başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere diğer belediyelere de örnek olması… Hatay’da daha tonlarca mandalinanın tüketiciye ulaşmayı beklediğini söyleyen Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Öner Bakımcı, “Nilüfer Belediyesi’nin bu desteği çok önemli. Diğer belediyeler de böyle bir destek sağlarsa bir ticaret ağı oluşur ve Hataylı mandalina üreticisi zarar etmekten kurtulur. Belediyelere sesleniyoruz, elinizi uzatın, kooperatiflerle ilişki kurmamıza yardımcı olun. Hiç bu kadar zor duruma düşmemiştik. Bu durum öyle bir durum ki sınanıyoruz, aslında bütün insanların vicdanı sınanıyor. Binalarımız yıkıldı ama umutlarımız var. Bize elini uzatanları asla unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

İlk Yorumu Sen Yaz
code