DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,994.42 $
ETH 3,134.45 $
BİST 9,915.62

Eskişehir'de Senfoni Orkestrası'ndan konser

YerelEskişehir 54
Yayınlama: 11 Aralık 2023 Pazartesi 15:50 Kaynak: Hibya Haber Ajansı Editör: Aykut Taştaban
ads

Her hafta yenilenen programıyla sahne alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta da dinleyicilere büyülü bir konser verdi.

Eskişehir'de Senfoni Orkestrası'ndan konser

Bu haftaki konserin orkestra şefliğini ödüllü şef Atıf Taner Çolak üstlenirken, solist ise yurt içi ve dışında pek çok konser vermiş yetenekli piyano sanatçısı Cem Babacan oldu. Titizlikle hazırlanmış program dinleyicilerin ilgisini topladı.

Konserin ilk yarısında halk müziği araştırmalarıyla bilinen Bela Bartok’un Romen Dansları ve döneminin en ünlü piyano sanatçılarından Franz Lizst’in 1 Piyano Konçertosu seslendirildi.

Konserin devamında döneminin en ünlü bestecilerinden Felix Mendelssohn’un İtalyan isimli 4 Senfonisi’ni başarıyla yorumlayan Senfoni Orkestrası dakikalarca ayakta alkışlandı. Dinleyicilerin arasında bulunan Prof. Dr. Naci Görür, konserden duyduğu memnuniyeti uzun uzun alkışlayarak ifade etti. Gelecek programda Işın Metin orkestra şefliğini üstlenirken, piyano sanatçısı Oliver Jiz ise solist olarak sahnede ağırlanacak. Birbirinden güzel eserlerin icra edileceği konser, 22 Aralık Cuma akşamı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Hibya Haber Ajansı

İlk Yorumu Sen Yaz
code